Elverk & Inverters av högsta kvalitet - Handla på Milar.se

Elverk & Inverters


Ström är något som vi är beroende av i dagens samhälle. Vid ett strömavbrott behöver du ett eget elverk eller en inverter för att generera ström.
Har du några frågor?
Kontakta oss.

Champion 3500W, Bensinelverk
Champions CPG4000E1-EU är ett lätthanterligt och flyttbart bensinelverk som drivs av ...
6975 kr
Köp
Info
Champion 5500W, Bensinelverk
CPG6500E2 är ett flyttbart elverk med trådlös fjärrstart! Det drivs givetvis a...
12995 kr
Köp
Info
CHAMPION 8000w Bensinelverk med trådlös fjärrkontroll
CPG9000E2 är det största elverket i bensin-serien från Champion. Det är ett en...
14995 kr
Köp
Info
Champion Elverk 2800W Dual Fuel
Champions Dual Fuel-serie är de enda elverken i världen som är designade och byggda...
8995 kr
Köp
Info
Champion Elverk 7000W Dual Fuel
Här är den största Duel Fuel elverk som kan drivas av både gasol och bensin.
...
13995 kr
Köp
Info
Champion Inverterelverk 2000W Dual Fuel
Champion 82001-serie utökas med en Dual Fuel som kan drivas av både gasol och bensin! In...
10595 kr
Köp
Info
Champion Inverterelverk 2000W
Champion 8200iE är inverterelverket med lätt vikt, snygg design och mycket kraft - som d...
8995 kr
Köp
Info
Champion Inverterelverk 2200W The Mighty Atom
Inverterelverk Champion 2200W väger in på endast 17,6 kg och drivs av Champion 79cc-moto...
7995 kr
Champion Inverterelverk 3500W Dual Fuel
Champion Dual Fuel inverter-elverk! Våra elverk står för kvalité och anvä...
15895 kr
Köp
Info
Champion Inverterelverk 3500W Premium
Champion 73001i-P är det mest fulländade elverket i Norden. Trådlös fjärr...
14995 kr
Köp
InfoHos oss på milar.se hittar du allt du behöver för el i en krissituation. Upptäck vårt sortiment av elverk och inverters. Vi kan nog alla förstå hur beroende vi är av strömmen vi får levererad i uttagen i våra hem, den finns alltid där och vi behöver den i princip hela tiden. Ett kortare strömavbrott som varar några timmar innebär oftast inte mycket mer än en obekvämlighet i vardagen. Men vad gör man egentligen när strömmen bryts ett par dagar istället för ett par timmar? Sker det på vinterhalvåret kan man börja med att lägga maten från kyl och frys utomhus, så att den håller sig tjänlig. Har man en kamin eller öppen spis i hemmet kommer man kunna hålla värmen inomhus. Sker avbrottet på sommaren behöver man inte oroa sig för värmehållningen men den där maten vi kunde förvara utomhus tidigare, den blir istället en tinande stressfaktor. Har du i förväg fyllt frysen med vattenfyllda PET-flaskor så har du gett dig själv en god start, de kommer absorbera värmen som tränger sig in och ger dig på så sätt fler timmar till maten värms. Om strömavbrottet varar i flera dygn så man blir helt plötsligt beroende av en egen strömkälla, ett eget elverk.


Två typer av moderna elverk
Något förenklat kan man säga att det finns två typer av elverk, det klassiska "elverket" eller generatorn och den mer moderna invertern.

Elverket
Det traditionella elverket består ofta av en bensin eller dieseldriven motor som i sin tur driver en generator. Generatorn levererar en fas med växelström (AC) som är kopplad till förbränningsmotorns varvtal. Om lasten på elverket ökar tvingas motorn öka sin effekt (gasa på) för att hålla samma varvtal, detta sker inte på ett ögonblick utan motorn hinner tappa varvtalet en kort stund. Tappet i varvtal gör då att frekvensen på strömmen som generatorn levererar fluktuerar. Fördelen med detta elverk är att det kan ge en hög effekt då inget förloras i konvertering från DC till AC.

Inverter
Ett inverterelverk har också en vanlig förbränningsmotor men med en generator som levererar en likriktad ström (DC). Efter generatorn sitter en "inverter" eller växelriktare, som växelriktar strömmen (AC). Invertern genererar en konstgjord växelström på 220 volt och 50 Hz, utan att spänning eller frekvens är direkt kopplade till förbränningsmotorn. När lasten på elverket varierar (elförbrukare slås till eller från) ger invertern fortfarande en ren sinuskurva med 220V/50Hz. Det uppstår ett tapp i effekt under konverteringen men strömmen som levereras är ren nog för att driva känslig elektronik som mobiltelefoner eller datorer. Vill man få ut en större effekt går vissa inverterelverk att parallellkoppla.
Lär dig allt om elverk och inverters i vår guide om elförsörjning.